You are currently viewing ArcheoAcademy: Prehistorische landschappen van Gelderland

ArcheoAcademy: Prehistorische landschappen van Gelderland

De ArcheoAcademy
ArcheoHotspot Arnhem organiseert vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen. Deze ArcheoAcademy is online en bedoeld voor een breed publiek. Op donderdag 17 juni vindt de tweede editie plaats, verzorgd door universitair docent landschapsarcheologie Roy van Beek, met als onderwerp: ‘Prehistorische landschappen van Gelderland.

De lezing wordt live uitgezonden vanuit Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem.

Prehistorische landschappen van Gelderland
Gelderland is de provincie met de meest gevarieerde landschappen van ons land. Het rivierengebied, de Veluwe en de Achterhoek hebben en hadden een eigen karakter. Dat kwam niet alleen door verschillen in het fysieke landschap, maar ook vanwege de manier waarop de bewoners hun leefwereld inrichtten. Daarnaast was het Gelderse landschap in de prehistorie uiterst dynamisch, als gevolg van een combinatie van klimaatsverandering en menselijke bestaanseconomie. Roy van Beek geeft een overzichtsbeeld van deze dynamiek, en ontrafelt de patronen door gegevens uit verschillende wetenschapsvelden te combineren.

Klik hier voor de link naar de livestream!

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl