ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Verenging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots in Gelderland. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is in Rozet.

In tijden van COVID-19 kunnen we niet fysiek met vondsten en schervenonderzoek aan de slag. Wel starten we in januari 2021 met een loket waarbij je een op een met een een archeologisch deskundige jouw vondst kunt bespreken en onderzoeken. Het eerste spreekuur zal eind januari zijn. Kijk daarvoor op de activiteitenkalender van mijnGelderland. Je vindt daar ook alle andere activiteiten die we organiseren.

ArcheoAcademy

In 2021 starten we ook met de ArcheoAcademy. Archeologen uit de stad en regio geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. Voorlopig streamen we deze academies live via Facebook. Zie de activiteitenagenda van mijnGelderland voor aankomende (online) bijeenkomsten.