De ArcheoHotspot in het Huis van Hilde, het archeologisch centrum en depot van Noord-Holland. De locatie in Castricum is het enige depot in Nederland met een eigen tentoonstellingsruimte en is genoemd naar het skelet ‘Hilde’ dat in 1995 werd gevonden en een volledige gezichtsreconstructie kreeg. 

Het publiek kan er zelf kennismaken met de archeologie door te helpen bij verschillende onderzoeken. Hiervoor is een speciaal educatief programma voor kinderen en jongeren ontwikkeld.

Slot op den Hof

De ArcheoHotspot in Huis van Hilde werkt op het moment aan objecten van een opgraving bij Slot aan den Hoef in Egmond. De vondsten dateren uit de late middeleeuwen en nieuwe tijd en bestaan voornamelijk uit keramiek. Bezoekers kunnen de vrijwilligers een handje helpen met het selecteren en sorteren van de vondsten, en het doen van beschrijvingen van bijzondere vondsten.

Beerput Ons’ Lieve Heer op Solder

Liever met je handen in een beerput? Huis van Hilde werkt nog steeds aan het sorteren van het materiaal uit de beerput van Ons’ Lieve Heer op Solder. Bezoekers kunnen diverse materialen zoals kersenpitten, vissenwervels en walnootschillen sorteren. Deze beerput is gevonden bij de Oudezijds Voorburgwal en werd van 1675 – 1775 in gebruik genomen.

Voor de ontvangst en begeleiding van de bezoekers wordt gezocht naar extra vrijwilligers.

ArcheoHotspot Castricum

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00
zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00

Westerplein 6
1901 NA Castricum

Close Menu