ArcheoHotspot Ede: Zomerprogramma

Potten plakken: woensdag 28 juli

  • 10:00-11:00u voor kinderen van 4 – 8 jaar
  • 11:30-12:30u voor kinderen van 8 – 12 jaar

In de zomervakantie kunnen kinderen bij ArcheoHotspot Ede aan de slag met scherven. Je kunt zelf de scherven bij elkaar zoeken die archeologen bij opgravingen hebben gevonden. Lukt het jou om een complete pot te plakken? Aanmelden is noodzakelijk via ederonde@cultura-ede.nl (vol=vol)!

Schilder je grotschildering: dinsdag 3 augustus

Heel lang geleden schilderden mensen niet op doek of op hout maar op muren in een grot. Dat waren jagers die bijvoorbeeld dieren schilderden. Ga terug in de tijd en maak een grotschildering, met okerverf en takjes als kwasten. Deze workshop bij Cultura Erfgoed wordt georganiseerd door PRAE – Archeologie & Educatie.

Maak je prehistorische geluksbuidel: dinsdag 3 augustus

Kan jij een beetje extra geluk gebruiken? Kom dan een geluksbuideltje maken uit de prehistorie, de tijd van de jagers en boeren. Want ook toen kwam geluk al goed van pas: voor een succesvolle jacht, een rijke oogst of goede gezondheid. Maak bij Cultura Erfgoed zelf een leren geluksbuideltje, met prehistorisch gereedschap. Natuurlijk komt er ook een ‘gelukje’ in! Deze workshop bij Cultura Erfgoed wordt georganiseerd door PRAE – Archeologie & Educatie..

Zie ook Agenda Cultura Ede