In het Centrum voor Archeologie in Heerlen is de negende permanente ArcheoHotspot geopend. De Vondst, zoals de locatie heet, bevindt zich midden in het Romeins Kwartier van Heerlen en is het centrum voor alles wat met de Limburgse archeologie te maken heeft.

In De Vondst zijn naast de ArcheoHotspot ook het provinciaal archeologisch depot en een restauratie atelier Restaura gehuisvest. Dit maakt dat je bij De Vondst het proces dat een archeologische vondst aflegt helemaal kan volgen.  Vanaf de vindplek tot aan de tentoonstellling in de museumvitrine. Het is dé plek voor iedereen die nieuwsgierig is naar archeologie! Je ontdekt hier wat er allemaal moet gebeuren voor een archeologische vondst in een museumvitrine kan belanden. Archeologie begint met veldwerk. Daarna ga je de vondst determineren; denkwerk dus. Tot slot volgt het conserveren en het restaureren. In De Vondst is dat niet anders. Je maakt er alle stappen van het archeologisch proces mee. En, als je wilt mag je zelf meedoen en meekijken. Elke woensdag is er een archeospreekuur waarbij je zelf echte vondsten uit ons provinciaal archeologisch depot sorteert en determineert, en hierdoor het verleden van Limburg ontdekt. 

De ArcheoHotspot is de negende in Nederland en de eerste in Limburg. De afgelopen jaren waren we al op verschillende markten en evenementen te vinden met een Pop-up ArcheoHotspot. Nu is het een permanente ArcheoHotspot in het zuidelijkste deel van het land.

 

826be700-43d8-4d85-9dc8-5dd8bc296ecf
MITFORSCHEN AM ARCHÄO-HOTSPOT
Archeohotspot vrijwilligers FB Insta
20181010-7206
Gennep 3

ArcheoHotspot 

Openingstijden:                                                            Woensdag van 13.00 – 16.00

Eerste zondag van de maand van 13.00 – 16.00

 

De Vondst                                                                                Raadhuisplein 20
6411 HK Heerlen

 Contactgegevens                                                                      045 560 5002                                                                     E