ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kunt maken met archeologie. Dit kan op verschillende manieren bij het Hunebedcentrum. Dit zit verwerkt in onze huidige expositie, bij de reconstructie van de opgraving van D26 en in veel van onze activiteiten. Onze wens is om dit verder uit te bouwen. We willen een plek te zijn waar bezoekers op een actieve manier in aanraking komen met archeologie en daarnaast een beter beeld krijgen wat een archeoloog nu eigenlijk doet. Het zijn van een ArcheoHotspot, sluit daar mooi bij aan.

Online Hotspot

Door corona is het museum niet altijd, en niet voor iedereen, toegankelijk op dit moment. Daarom zijn wij gestart met een digitale Hotspot. We hebben verschillende online-initiatieven. Meer lezen over archeologie en hoe een archeoloog te werk gaat? Kijk dan onze ArcheoHotspot rubriek op hunebednieuwscafe.nl. Een prangende vraag die je altijd al aan een archeoloog hebt willen stellen? Stuur nu een vraag in en misschien wordt hij beantwoord tijdens onze Q&A. Lees hier hoe je die in kunt sturen. Rondleidingen zijn momenteel even niet mogelijk maar je kunt nog steeds ook luisteren naar de verhalen van onze archeologen. Hier vind je verschillende podcasts over archeologie.

Vrijwilligers gezocht!

Lijkt het je leuk om hierbij betrokken te zijn? Wil je meer informatie? Of vind je het leuk om zelf meer te leren over archeologie en vervolgens mensen te vertellen over hierover? Neem dan contact op met Riemke (rscharff@hunebedcentrum.nl). Je krijgt hiervoor van ons de handvaten die je nodig hebt.

Meer lezen over archeologie en hunebedden:

https://www.hunebednieuwscafe.nl/