In de ArcheoHotspot in Nijmegen staat archeologie uit de regio centraal. Met onder meer de grootste Romeinse stad van Nederland en een compleet legioenskamp in de bodem weten wij dan ook alles van de Romeinen! Daarnaast komen ook de Middeleeuwen bij ons aan bod.

In de ArcheoHotspot kun je meepuzzelen aan het verleden van Nijmegen en de regio. We werken veel met niet-uitgewerkt materiaal uit de depots van de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland. Wie weet wat voor verrassingen we daarin nog tegenkomen…

Museum Het Valkhof

Wil je meer weten over een vondst die je in de tuin hebt gedaan, of meedoen met het archeologisch onderzoek naar vondsten? Kom op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur langs in de ArcheoHotspot in Museum Het Valkhof (mits er een vrijwilliger aanwezig is). Meer nieuws over de activiteiten vind je steeds onderaan deze pagina en natuurlijk in de agenda

In de ArcheoHotspot Nijmegen wordt samengewerkt door de AWN, Museum Het Valkhof, Bureau Leefomgevingskwaliteit/Archeologie van de gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit. De ArcheoHotspot is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

ArcheoHotspot Nijmegen

Openingstijden:
Het streven is om de ArcheoHotspot van dinsdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur geopend te hebben. Dit kan alleen mits er een vrijwilliger aanwezig is. Bel met onze kassa op 024 – 360 88 05 om zeker te zijn van de opening op uw bezoekdag.

Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen

024 360 88 05
 nijmegen.archeohotspots@gmail.com