De mobiele ArcheoHotspot van de Veluwe is iets bijzonders. We komen naar je toe om je kennis te laten maken met archeologie. Ook bij deze ArcheoHotspot mag je niet alleen kijken en vragen stellen, maar ga je ook zelf aan de slag! Scherven puzzelen, botten van dieren determineren, prehistorische ambachten proberen en nog veel meer.

Samenwerking

Kartrekkers van de Veluwse ArcheoHotspot zijn Museum Het Pakhuis Ermelo, Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (Epe), de initiatiefnemers van het Archeologisch Belevingscentrum Veluwe (gemeenten Apeldoorn, Epe, Ermelo, Nunspeet en Putten) en Erfgoed Gelderland.

In ontwikkeling

De samenwerkende partijen willen de ArcheoHotspot op verschillende manieren inzetten op de (Noord)Veluwe. Markten en evenementen, maar ook bij archeologisch onderzoek, musea en scholen behoort tot de mogelijkheden. De ArcheoHotspot Veluwe is half juni gestart en we zijn volop in ontwikkeling. Heb jij ideeën voor de inzet of doe je graag mee als vrijwilliger? Neem dan contact op met de coördinator Janneke Zuyderwyk via ArcheoHotspotVeluwe@apeldoorn.nl.

Vanwege de mobiele aard van de Veluwse ArcheoHotspot zijn wij niet op vaste dagen geopend. Houd Facebook of Instagram in de gaten voor de activiteiten van de ArcheoHotspot Veluwe.