De ArcheoHotspots hebben zich voorgenomen om het publiek in heel Nederland kennis te laten maken met archeologie. Met onze pop-up ArcheoHotspot die overal tijdelijk is in te zetten bereiken wij ook plekken waar nog geen vaste hotspot te vinden is. Met leuke én leerzame activiteiten laten we bezoekers kennismaken met het vak van archeoloog.

Je kunt de pop-up ArcheoHotspot vinden op verschillende markten, congressen en andere evenementen waar archeologie een rol speelt. Bij voorkeur laten we bezoekers kennis maken met materiaal uit de eigen omgeving, maar indien nodig nemen wij zelf archeologisch materiaal mee.

Achtergrond

Stichting ArcheoHotspots maakt vanaf 2014 archeologie bereikbaar voor het publiek, door de bezoeker mee te nemen achter de schermen van archeologisch onderzoek. Het publiek kan naar de ArcheoHotspot toe komen, bijvoorbeeld in een erfgoedinstelling of een museum, maar nog beter is het om met de ArcheoHotspot naar het publiek toe te gaan. Sinds kort komt archeologie nóg dichterbij met de pop-up ArcheoHotspot. ArcheoHotspots Pop Up biedt het publiek de mogelijkheid om op een vernieuwende en laagdrempelige manier in aanraking te komen met archeologie en het archeologisch werkproces. Deze tijdelijke ArcheoHotspots kunnen overal worden neergezet, bijvoorbeeld op markten, festivals, braderieën, maar ook bij opgravingen en open dagen. Zo kan de brug tussen de beroepsarcheoloog en het nieuwsgierige publiek nog makkelijker worden gelegd.

Wat te doen

Bij de pop-up ArcheoHotspot maak je kennis met het werk van een archeoloog. Zo help je met écht archeologisch onderzoek door scherven bij jou uit de buurt te puzzelen en te sorteren, te wassen en te determineren. Ondertussen kan de archeoloog jou alles vertellen over de bijzondere vondsten en archeologie. Daarnaast worden er bij de pop-ups verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan deel kan nemen.  

Lijkt het jou leuk om archeoloog voor één dag te zijn en om de archeologen te helpen met écht archeologisch onderzoek? Of wil je graag meer weten over archeologie en jouw ervaringen met archeologie delen en vragen stellen? Ga dan eens een kijkje nemen bij de pop-up ArcheoHotspots.

Kom langs en doe mee!

Meer weten of zelf gratis een pop-up huren? Neem contact met ons op via: info@archeohotspots.nl