Categorieën
← Alle agenda punten

Archeologisch spreekuur in Castellum Hoge Woerd | PAN

Castellum Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht

Kom meer te weten over je bodemvondsten tijdens het archeologisch spreekuur in museum Castellum Hoge Woerd! Elke 1e vrijdagmiddag van de maand kan je tussen 13.00 en 16.00 uur terecht in het ArcheoLab van Museum Hoge Woerd. Archeoloog Wouter Hinrichs zit op de vrijdagen klaar om samen met jou je vondsten bekijken, te fotograferen en te registreren in de database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). De vondstlocatie wordt niet zichtbaar gemaakt in de database en na afloop krijg je jouw vondst gewoon weer terug mee naar huis. De vondstinformatie blijft wel vindbaar en beschikbaar voor jezelf en voor onderzoekers.

Heb je een vondst waarover je meer wilt weten en die je wil laten registeren, stuur dan van tevoren een mail met foto naar w.hinrichs@landschaperfgoedutrecht.nl. Het PAN-spreekuur organiseren we speciaal voor liefhebbers van archeologie die ook zelf zoeken in Utrecht. Heb je iets gevonden buiten de provincie Utrecht? Dan verwijzen we je graag door naar de staffpagina van PAN waar je contact kan opnemen met de verantwoordelijke regiocoördinator.

Over de expert

Wouter Hinrichs is sinds 2023 werkzaam bij Landschap Erfgoed Utrecht als publieksarcheoloog. Hier beheert hij het Meldpunt Archeologie voor de provincie en is hij PAN-coördinator voor regio Utrecht. Daarnaast coördineert hij het Romeinse Limes netwerk Utrecht en ondersteunt hij musea en archeologievrijwilligers in de provincie in hun activiteiten en werkzaamheden. Wouter studeerde archeologie bij Saxion Hogescholen in Deventer en behaalde in 2022 zijn master in Archaeology: Heritage & Museum Studies bij Universiteit Leiden met een onderzoek naar de representatie van de inheems-Romeinse bevolking van Noordwest Nederland in museumpresentaties.

 

Omslagfoto: Vrijwilligers van de ArcheoHotspot meten een Romeinse smeltkroes | © Wouter Hinrichs

Dit is een activiteit van