Categorieën
← Alle agenda punten

ArcheoAcademy - Licht op het verleden

Online livestream

Licht op het verleden - Luminescentiedatering in de archeologie

Een online lezing van de ArcheoAcademy. Dateringsmethoden zijn essentieel in de archeologie om sporen in de tijd te kunnen plaatsen. Een veelgebruikte methode in de (Nederlandse) archeologie is luminescentiedatering, ook wel aangeduid als OSL datering.

Jakob Wallinga is hoogleraar bodemgeografie en landschap bij Wageningen University en leider van het Nederlands Centrum voor Luminescentiedatering. Hij vertelt hoe de methode werkt en wat er mee kan. Dit laatste aan de hand van een aantal Eureka momenten door toepassing van luminescentiedatering in de Nederlandse archeologie. Dit met speciale aandacht voor de datering van aardwerken in het kader van het lopende ‘Earthwork’ project.

Deze gratis livestream wordt maandagochtend 11 december uitgezonden en is hier te zien.

ArcheoHotspot Arnhem
Is een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet.

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Ze zijn voor een breed publiek interessant. Bekijk hier alle lezingen.

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl.

Dit is een activiteit van