Categorieën
← Alle agenda punten

PAN – Archeologisch spreekuur in Erfgoed Rozet Arnhem

Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Heb je een intrigerende vondst gedaan en wil je er meer over weten? Kom dan langs bij het archeologisch spreekuur van PAN in Erfgoed Rozet! Onze enthousiaste Vondstregistrator en archeoloog, Vick Hermsen, van Portable Antiquities of the Netherlands (PAN), staat deze middag klaar om je te helpen.

Je hoeft je niet aan te melden. Inloop is gratis.

Laat je vondst onderzoeken:

Archeoloog Vick Hermsen vertelt je graag meer over de geschiedenis en achtergrond van je vondst. Breng je ontdekking mee en kom meer te weten over de mogelijke verhalen en de historische waarde ervan.

Over de expert:

Vick Hermsen is regiocoördinator voor de regio Oost-Nederland bij Portable Antiquities of the Netherlands (PAN). Tijdens zijn studie aan het Saxion specialiseerde hij zich in typologische indeling van orakelstaafjes binnen Nederland. Na het voltooien van zijn masteropleiding aan de Rijksuniversiteit van Groningen legde hij zich toe op het inventariseren en interpreteren van Romeinse militaria uit het terpen- en wierdengebied van Noord-Nederland.

Naast zijn werk bij Portable Antiquities of the Netherlands, is Vick nauw betrokken bij het grootschalige onderzoek van Constructing the Limes, dat zich richt op het verdiepen van onze kennis over het Romeinse verleden in onze streken.

Registreer je vondst in PAN:

Wil je een blijvende herinnering aan je vondst? Laat het fotograferen door ons team, zodat je ook thuis kunt nagenieten van je bijzondere vondst.

Blijkt je vondst van archeologische waarde te zijn, dan registeren we deze graag in de database van PAN voor toekomstig onderzoek. Met het oog op behoud en wetenschap, bieden we je de mogelijkheid om je vondst te registreren. Je vondst wordt opgemeten, gewogen, beschreven en gefotografeerd en geregistreerd in de database. Zo draag je bij aan het vergroten van kennis over ons archeologisch erfgoed.

Eenvoudig en daarna weer mee naar huis: Geen zorgen, nadat we je vondst hebben onderzocht en geregistreerd, kun je deze gewoon weer mee naar huis nemen.

Wat is PAN?

Portable Antiquities of the Netherlands (PAN) richt zich op kleine archeologische vondsten uit Nederland. Ons doel is om archeologische (metaal)vondsten in privébezit te registreren en online te publiceren. Door samen te werken, dragen we bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed en vergroten we de kennis over het verleden.

Dus, als je iets gevonden hebt en nieuwsgierig bent naar de betekenis ervan, kom dan langs bij het PAN - Archeologisch Spreekuur in Erfgoed Rozet. We verwelkomen je graag om samen de mysteries van je vondst(en) te ontrafelen!

Dit is een activiteit van