Categorieën
← Alle hotspots

Archeohotspot Gooise Meren

Openingstijden museum
Woensdag t/m zondag 10:30-17:00 uur
(december en januari tot 16:00 uur)

Nederlands Vestingmuseum
Westwalstraat 6
1411 PB  Naarden-Vesting

In het Nederlands Vestingmuseum beleef je de geschiedenis van Naarden en de Hollandse Waterlinies. Ga op avontuur in de oude kazematten, verken de donkere luistergangen en ontdek alles over het leven in een vestingstad. Durf jij het aan?

Naarden is in de strijd geboren. Watersnoden, belegeringen en plunderingen hebben dit militaire bolwerk niet klein gekregen. Hierdoor is Naarden nog altijd de best bewaarde vestingstad van Nederland.

In het Nederlands Vestingmuseum beleef je deze roemruchte geschiedenis zelf. Stap terug in de tijd van de Spaanse burgermoord, het Rampjaar en de tijd van Napoleon en ontdek hoe Naarden in het strijdgewoel standhield en zichzelf telkens opnieuw wist uit te vinden.

Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd? Neem dan plaats achter de kanonnen op ons buitenterrein en probeer de tegenstander in het vizier te krijgen. Bekijk indrukwekkende beelden over de strijd om Naarden en dompel je onder in de boeiende geschiedenis van de Hollandse Waterlinies. Generaal Cornelis Krayenhoff, de uitvinder van dit geheime waterwapen, leeft met zijn persoonlijke objecten in het Vestingmuseum voort. Kom je snel bij hem op bezoek?

Wil je een keer langskomen? De openingstijden van de ArcheoHotspot Gooise Meren kan je vinden in de agenda.

Contactpersonen

Conservator

Sarah Remmerts de Vries

Directeur

Tammo ter Hark

activiteitencoördinator AWN Naerdincklant

Yankel Kobalowitz

Met dank aan