Categorieën
← Alle hotspots

ArcheoHotspot Oldenzaal

Vrijdag van 13.00 – 16.00 uur

Museum Het Palthe Huis
Marktstraat 13
7571ED Oldenzaal

Heb je altijd al willen weten hoe het werk van een archeoloog eruit ziet? Kom dan naar de ArcheoHotspot in museum het Palthe Huis!

Hier leer je meer over wat er allemaal is opgegraven in Oldenzaal en omgeving, kan je meehelpen met archeologisch onderzoek of leuke opdrachtjes doen. Er zijn enorm veel vondsten te bekijken uit verschillende perioden.

De ArcheoHotspot in Oldenzaal is onderdeel van museum het Palthe Huis waar naast een 18e -eeuwse patriciërswoning ook de stadsgeschiedenis van Oldenzaal wordt verteld vanaf de Bronstijd tot en met de industrialisatie. De vondsten van opgravingen in Overijssel zijn opgeslagen in het provinciaal archeologisch depot van het Oversticht in Deventer. De vrijwilligers in de ArcheoHotspot werken aan openstaande vragen van deze opgravingen. Per opgraving worden de vondsten naar het Palthe Huis gebracht voor onderzoek door vrijwilligers. Naast het onderzoek kunnen bezoekers in de Hotspot terecht voor lezingen, workshops en andere activiteiten rondom archeologische onderwerpen.

Heb je zelf iets gevonden? Laat het dan bekijken door één van de specialisten van de ArcheoHotspot.

Meer informatie?
Bezoek dan de website van het Palthe Huis.

Contactpersonen

ArcheoHotspot & Museum

Palthe Huis

Met dank aan