Categorieën
← Alle nieuws

ArcheoHotspots gaan zelfstandig verder als stichting

noord-holland

Op donderdag 23 augustus is de Stichting ArcheoHotspots opgericht. Hiermee wordt de groei van de afgelopen jaren bezegeld met een belangrijke stap naar een onafhankelijke organisatie. Het streven van de stichting is om de betrokkenheid van het publiek bij archeologie en erfgoed te vergroten. Onder andere door het openen van meer ArcheoHotspots voor een brede dekking te krijgen in Nederland en door het geven van advies en sturing aan de lokale instellingen waar de ArcheoHotspots zijn ondergebracht.

De ArcheoHotspots zijn in 2014 opgericht onder de vleugels van het Allard Pierson Museum met als doel archeologie dichter bij het publiek te brengen. Langzaam maar zeker is gewerkt om dit concept in heel Nederland vorm te geven. En met succes! In de afgelopen jaren zijn de ArcheoHotspots uitgegroeid tot een prijswinnend concept en in oktober zullen alweer de tiende en elfde ArcheoHotspot van Nederland feestelijk worden geopend tijdens de Nationale Archeologiedagen. De laatste jaren is ook gewerkt aan de Pop-up ArcheoHotspots. Deze worden bijvoorbeeld ingezet bij bijzondere opgravingen om het publiek hierover te informeren en erbij te betrekken. Met de Pop-up Hotspots gaven we ook regelmatig kleur aan historische markten, archeologische evenementen en andere culturele gebeurtenissen. 

Stichting ArcheoHotspots

Door het oprichten van een stichting kunnen we het concept makkelijker ondersteunen en krijgen de ArcheoHotspots bovendien een duurzame basis voor de toekomst. De doelstelling om de maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen bij archeologie en erfgoed toont een bredere ambitie die bij de groei en zelfstandigheid hoort. Als bestuursleden van de stichting treden op: Wim Hupperetz (directeur Allard Pierson Museum), Gajus Scheltema (voorzitter AWN) en Riemer Knoop (Lector cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie). Het streven is om het bestuur in de nabije toekomst verder uit te breiden met nieuwe leden.

 

Bijdragers

ArcheoHotspots

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?