Categorieën
← Alle nieuws

Familiedag ArcheoHotspot

limburg

Verken het verleden van Maastricht: Een dag van avontuur en plezier voor de hele familie! Kom op zaterdag 24 februari tussen 12:00 - 17:00 uur naar de Familiedag van de ArcheoHotspot Maastricht in Centre Céramique.

Sinds oktober 2023 heeft het Maastricht Museum zijn eigen ArcheoHotspot, waar gepassioneerde vrijwilligers samen met bezoekers archeologische vondsten determineren en restaureren. En ja, je kunt zelfs je eigen ontdekkingen meebrengen voor identificatie en registratie! Een waardevol initiatief dat iedereen de kans geeft om de tastbare geschiedenis van Maastricht te ervaren en deel te nemen aan het collectiebeheer van het museum.

Tijdens deze speciale dag zijn er talloze gratis activiteiten voor gezinnen, waarbij je alle aspecten van archeologisch onderzoek kunt verkennen: determinatie, conserveren en restaureren, archiveren, digitaliseren, het vastleggen van historische context, verhalen vertellen en presenteren. Van de introductiemarkt tot exclusieve rondleidingen door het depot en het museum in het Nederlands, Engels, Spaans of Italiaans, er is voor elk wat wils. En alsof dat nog niet genoeg is, bieden we ook gratis toegang tot het Maastricht Museum!

Kom op zaterdag 24 februari en beleef een dag vol geschiedenis, ontdekkingen en plezier voor het hele gezin. Mis dit unieke evenement niet - we kijken ernaar uit om samen met jou de geheimen van het verleden te ontrafelen! Ben jij erbij? Ga voor meer informatie naar de website

Bijdragers

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?