Categorieën
← Alle nieuws

Lancering nieuwe landelijke ArcheoHotspots website

utrecht

Op 15 juni was het dan eindelijk zover! Tijdens De Grote Archeologieshow in Castellum Hoge Woerd werd de langverwachte nieuwe landelijke website van ArcheoHotspots gelanceerd. Deze website is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de ArcheoHotspots en Portable Antiquities of the Netherlands.

De lancering van de nieuwe landelijke website van ArcheoHotspots markeert een spannende mijlpaal in de wereld van de publieksparticipatieve archeologie. Of je nu een ArcheoHotspot wilt openen, betrokken bent bij de registratie van artefacten in PAN, een boeiend verhaal hebt over een publiekelijk archeologisch gedreven project, een bijzondere vondst hebt gedaan of simpelweg je activiteiten als ArcheoHotspot wilt delen, je bent meer dan welkom om mee te doen!

De website biedt niet alleen een schat aan informatie, maar fungeert ook als een platform voor verdieping en samenwerking. Nieuw is de toevoeging van achtergronden over het PAN-programma, waarmee ArcheoHotspots in 2020 is samengegaan. Naast informatie over het melden en registreren van bodemvondsten bij PAN, kun je ook de verhalen ontdekken die schuilgaan achter de gevonden voorwerpen en collecties in particulier bezit. Het is een unieke kans om de geschiedenis binnen je eigen regio tot leven te brengen en te delen met een breed publiek.

Met de lancering van de nieuwe landelijke website staan we aan het begin van een nog grotere ArcheoHotspot-reis. In de komende jaren zal de website verder groeien met blauwdrukken, nieuwe ArcheoHotspot-locaties, (vondst)verhalen, nieuws en nog veel meer.

Dus, als je helemaal enthousiast wordt van de ArcheoHotspots en Portable Antiquities of the Netherlands, aarzel dan niet om de nieuwe landelijke website te bezoeken. Doe mee, deel je verhalen en ontdek de fascinerende wereld van de archeologie in Nederland!

Bezoek de nieuwe landelijke ArcheoHotspots website via deze link.

Bijdragers

Landelijk coördinator

Alexander van de Bunt

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?