Categorieën
← Alle nieuws

Nieuwe online training over publieksarcheologie

gelderland

Vind jij het ook altijd weer bijzonder wanneer er een archeologische vondst wordt gedaan? En wil je weten hoe je meer betrokken kunt raken bij archeologisch onderzoek in jouw eigen omgeving? Je leert het in de nieuwe online training op e-learningplatform Leer je Erfgoed.

Archeologie is dichterbij dan je denkt en door middel van publieksarcheologie kan iedereen ermee kennismaken. Denk bijvoorbeeld aan de tientallen ArcheoHotspots in Nederland waar je kunt binnenlopen en mee kunt helpen met archeologisch onderzoek.

In de nieuwe online training op e-learningplatform Leer je Erfgoed leer je welke functies publieksarcheologie kan hebben in onze samenleving en hoe je eraan kunt deelnemen of zelf initiatief kunt nemen. Natuurlijk gelden er wel regels en gedragscodes rondom archeologie. We nemen de belangrijkste spelregels met je door en geven enkele nuttige adressen en documenten om je nog meer in het veld te kunnen verdiepen.

Deze nieuwe module is tot stand gekomen op initiatief van Erfgoed Gelderland en met inhoudelijke bijdragen van Erfgoedhuis Zuid-Holland, ArcheoHotspots en de Nationale Archeologiedagen.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is hét e-learningplatform voor alle vrijwilligers en medewerkers die zich inzetten voor ons erfgoed. Het is een leuke en makkelijke manier om je kennis over erfgoed uit te breiden. Alle online trainingen zijn gratis te volgen. Registreer je via www.leerjeerfgoed.nl.

Bijdragers

ArcheoHotspots

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?