Categorieën
← Alle nieuws

Onthulling van de elektrische promotiebus als ArcheoHotspot

drenthe

Elektrische promotiebus voor het Hunebedcentrum, Het Drentse Landschap en De Hondsrug UNESCO Global Geopark  

Op donderdagmiddag 28 maart is de eerste gezamenlijke elektrische promotiebus van Het Drentse Landschap, Hunebedcentrum en De Hondsrug UNESCO Global Geopark onthuld. Met het overhandigen van de sleutel door Jisse Otter, gedeputeerde provincie Drenthe, aan Harrie Wolters, directeur Hunebedcentrum, is de bus officieel in gebruik genomen. De promotiebus gaat door de samenwerkende partijen worden ingezet voor educatieve activiteiten, excursies en rondleidingen in de provincie Drenthe. Hiermee kunnen de partijen op een laagdrempelige manier educatie en voorlichting in het gebied geven over de waarde van natuur, landschap, erfgoed en archeologie. 
 
Op pad door Drenthe
De wens van de partijen om meer mobiel te zijn en flexibel in te spelen op evenementen of andere activiteiten in Drenthe was groot. De elektrische promotiebus biedt hiervoor de perfecte oplossing. Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum, is zeer verheugd met de komst van de bus: “Dankzij de bus kunnen we nu ook echt naar de mensen toe. We gaan de bus op allerlei plekken in Drenthe inzetten. Het Hunebedcentrum zet de bus onder meer in als pop-up ArcheoHotspot bij evenementen, scholen en opgravingen. Het Drentse Landschap gaat met de bus naar haar natuurgebieden en erfgoedlocaties om verhalen te vertellen en informatie te geven over de Drentse natuur en erfgoed. De Hondsrug Geopark gaat de bus gebruiken om jong en oud kennis te laten maken met de Drentse bodem.”   

Breder publiek bereiken 
Deze bus biedt Het Drentse Landschap, Geopark De Hondsrug en het Hunebedcentrum de mogelijkheid om op een innovatieve manier het educatieve aanbod uit te breiden en een breder publiek te bereiken. Gedeputeerde Jisse Otter: “Wij vinden het als provincie erg belangrijk dat ons bijzondere cultuurlandschap en rijke archeologie voor iedereen toegankelijk is. De aanschaf van deze bus speelt hier een belangrijke rol in en daarom dragen wij als provincie graag bij aan de aanschaf van deze bus.”  
 
Het eerste evenement waar de bus wordt ingezet, is het OERweekend op zaterdag 30 en zondag 31 maart in het Hunebedcentrum. De aanschaf van de bus is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, gemeente Borger-Odoorn, Recreatieschap Drenthe en het Cultuurfonds. 
 

Bijdragers

Archeoloog & communicatie

Riemke Scharff

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?