Categorieën
← Alle nieuws

Pilot ArcheoHotspot opent binnenkort in het Universiteitsmuseum Utrecht

utrecht

Een ArcheoHotspot bestaat uit drie elementen; een ArcheoLab, een ArcheoCommunity en een ArcheoScope. Binnen dit project worden verschillende ArcheoHotspots ontwikkeld waaronder één in het Universiteitsmuseum in Utrecht. Op 27 januari 2016 zal de pilot van start gaan. Er komt een speciale vrij toegankelijke plek binnen het museum waar de bezoeker gedurende de openingsuren van het museum op bezoek kan gaan bij de archeologen. Ook zullen er leuke activiteiten en evenementen plaatsvinden in de ArcheoHotspot. Het programma voor het komende halfjaar volgt zo snel mogelijk.

Help ook mee!

Heb je altijd al amateurarcheoloog willen worden? En wil jij helpen om de ArcheoHotspot tot een succes te maken? Ervaring is niet nodig, voorliefde voor de archeologie en/of geschiedenis wel! Enthousiast? Bekijk de vacature en meld je aan bij Alexander van der Bunt. Geef je wel op vóór 1 januari 2016 i.v.m. de verplichte introductiebijeenkomst in januari.
Vrijwilligersvacature archeoloog ArcheoHotspot
Meer informatie over de ArcheoHotspot vind je hier
De andere ArcheoHotspots zijn op dit moment te vinden in het centrum van Amsterdam (Allard Pierson Museum), ’s-Hertogenbosch (het Groot Tuighuis) en Eindhoven (Archeologisch Centrum Eindhoven Helmond).

Initiatief ArcheoHotspot

ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum dat in samenwerking met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant dit project gestalte geeft. De projectpartners hebben de ambitie om archeologie op een laagdrempelige manier en vanuit verschillende niveaus toegankelijk en tastbaar te maken. In de provincie Utrecht is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de AWN, Universiteitsmuseum Utrecht (Universiteit Utrecht) en Landschap Erfgoed Utrecht.

Bijdragers

ArcheoHotspots

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?