Categorieën
← Alle hotspots

Mobiele ArcheoHotspot Veluwe

De Veluwse ArcheoHotspot is mobiel en heeft geen vaste locatie en openingstijden. Houd de agenda op deze website, Facebook of Instagram in de gaten voor de activiteiten van de ArcheoHotspot Veluwe.

De mobiele ArcheoHotspot van de Veluwe is iets bijzonders. We komen naar je toe om je kennis te laten maken met archeologie. Ook bij deze ArcheoHotspot mag je niet alleen kijken en vragen stellen, maar ga je ook zelf aan de slag! Scherven puzzelen, botten van dieren determineren, prehistorische ambachten proberen en nog veel meer.

Samenwerking

Kartrekkers van de Veluwse ArcheoHotspot zijn Museum Het Pakhuis ErmeloVeluws Museum Hagedoorns Plaatse (Epe), de initiatiefnemers van het Archeologisch Belevingscentrum Veluwe (gemeenten Apeldoorn, Epe, Ermelo, Nunspeet en Putten) en Erfgoed Gelderland.

De Archeohotspot Veluwe is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

In ontwikkeling

De samenwerkende partijen willen de ArcheoHotspot op verschillende manieren inzetten op de (Noord)Veluwe. Markten en evenementen, maar ook bij archeologisch onderzoek, musea en scholen behoort tot de mogelijkheden. De ArcheoHotspot Veluwe is half juni gestart en we zijn volop in ontwikkeling. Heb jij ideeën voor de inzet of doe je graag mee als vrijwilliger? Neem dan contact op met de coördinator Janneke Zuyderwyk via ArcheoHotspotVeluwe@apeldoorn.nl.

Vanwege de mobiele aard van de Veluwse ArcheoHotspot zijn wij niet op vaste dagen geopend. Houd Facebook of Instagram in de gaten voor de activiteiten van de ArcheoHotspot Veluwe.

Contactpersonen

Archeoloog & coördinator

Janneke Zuyderwyk

Met dank aan