Categorieën
← Alle nieuws

Archeologietours in Verborgen Vesting tijdens OpenMonumentendagen 2024

noord-brabant

Tijdens Open Monumenten Dagen zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 verzorgt Stichting In den Scherminckel in Bergen op Zoom gratis Archeologietours in de "Verborgen Vesting" aldaar.

De Verborgen Vesting is een in 2016/2017 opgegraven deel van de Vesting Bergen op Zoom die rond 1700 door de befaamde Nederlandse ingenieur en vestingbouwer Menno van Coehoorn werd ontworpen. Onder nieuw-gebouwde appartementen wordt tussen de resten van de vestingwerken een multimediale presentatie gegeven over de enorme vesting Bergen op Zoom die destijds algemeen als "onneembaar" werd beschouwd en die daarom de bijnaam "La Pucelle" (de maagd) droeg. Op drie grote filmschermen tegelijkertijd wordt verhaald over het beleg door Franse legers in 1747 en hun aanval op de stad en de verovering die daarop volgde. Ook zijn er onder het glacis opgegraven "fougasses" (kruitmijnen / fladdermijnen / Flatterminen) te zien.

De Archeologietours starten in de ArcheoHotSpot aan de Wassenaarstraat 61, 4611 BC  Bergen op Zoom. Deelname tijdens OMD is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

NB:  De Verborgen Vesting is alleen via een trap toegankelijk en derhalve minder geschikt voor personen die slecht ter been zijn.

U kunt u zich opgeven via de website van Stichting In den Scherminckel:

zaterdag: https://forms.gle/TS4saCXdvyAgkj3q7

zondag:  https://forms.gle/nExNZ7ub9UqMfzF96

Meer informatie over archeolopgie in Bergen op Zoom:   https://scherminckel.nl/

 

 

 

 

 

 

Bijdragers

Voorzitter

Stephan Asselbergs

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?