Categorieën
← Alle nieuws

Opening derde ArcheoHotspot in Eindhoven

noord-brabant

Op vrijdag 9 oktober heeft wethouder Mary-Ann Schreurs officieel ArcheoHotspot Eindhoven geopend. Bij de ArcheoHotspot staat archeologie centraal en wordt archeologie tastbaar. Bezoekers zien archeologen aan het werk en kunnen vragen stellen over gevonden oude voorwerpen. Op zaterdag 10 oktober organiseert het Erfgoedhuis een 'Vondstendag'.

De nieuwe ArcheoHotspot Eindhoven is gevestigd in het Erfgoedhuis Eindhoven. Hier werken medewerkers Erfgoed/Archeologie van de gemeente Eindhoven en Helmond samen met vrijwilligers van AVKP (AWN-afd. 23) en de stichting Eindhoven in Beeld.

Het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Eindhoven. Met een vaste collectie van duizenden archeologische en historische voorwerpen en foto’s uit Eindhoven biedt het inzicht in het verleden van de stad. Zo koppelt het Erfgoedhuis de lessen uit het verleden, aan begrip voor het heden en inspiratie voor de toekomst.

Het Erfgoedteam en tientallen vrijwilligers van AVKP werken zowel overdag als op woensdagavond samen in het ArcheoLab. De ArcheoHotspot met de extra faciliteiten voor de Archeocommunity en Archeoscope is daar een mooie aanvulling op.

Het Erfgoedhuis Eindhoven is te vinden op het NRE-terrein, Gasfabriek 2.

Bijdragers

ArcheoHotspots

Dit is een verhaal van

Wat heb jij gevonden?