Categorieën
← Alle hotspots

ArcheoHotspot Amsterdam

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00

Oude Turfmarkt 127, naast het museumcafé
1012 GC Amsterdam

Let op: deze ArcheoHotspot is tijdelijk gesloten

De ArcheoHotspot Amsterdam is een plaats waar archeologie in Amsterdam en archeologie uitgevoerd door Amsterdamse instanties centraal staat. Het moet een bindende factor zijn, collectief enthousiasme uitstralen, informatie delen met de rechtmatige eigenaar: ‘de maatschappij’ en een sfeer creëren waarbij de bezoeker/deelnemer het gevoel heeft: ‘Dit is van óns’.

Kom langs!

Heb je iets gevonden in je tuin of heb je al jaren een voorwerp in huis liggen waarvan je niet weet wat het is? In de ArcheoHotspot kun je zonder afspraak binnenlopen en meehelpen met het werk van een archeoloog. Ook krijg je antwoord op al je archeologische vragen. Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie en de vele verhalen die daarbij horen. Elke dag staan enthousiaste vrijwilligers klaar om je wegwijs te maken in het steeds wisselende materiaal. Maar andersom kun jij ook je steentje bijdragen aan archeologisch onderzoek door te helpen met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven.

Jong en oud, liefhebber of expert, iedereen is welkom in de ArcheoHotspot!

De ArcheoHotspot bevindt zich in Allard Pierson Live, naast de espressobar vlakbij de entree. Groepen groter dan 15 personen kunnen vooraf contact opnemen via dit e-mail adres. De ArcheoHotspot is geschikt voor schoolklassen.

Deze ArcheoHotspot is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting DOEN, Mondriaanfonds, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Amsterdam Universtiteitsfonds, gemeente Amsterdam, Allard Pierson, AWN Vrijwilligers in de archeologie, Erfgoed Brabant.

Samenwerking

In de ArcheoHotspot Amsterdam zijn door de inzet van een mix van vrijwilligers (AWN), museummedewerkers van het Allard Pierson Museum (APM), medewerkers van archeologische diensten (Bureau M&A) en archeologen van vakgroepen (UvA) altijd (vrijwillige) archeologen aanwezig en werkzaam.

Bezoek ook de ArcheoHotspot website van het Allard Pierson. 

Contactpersonen

Hoofd educatie

Reno van Rijsewijk

Met dank aan