Categorieën
← Alle hotspots

ArcheoHotspot Hunebedcentrum

donderdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00
zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger

Het Hunebedcentrum vertelt verhalen over de prehistorische mensen in Drenthe. Hoe archeologen achter deze verhalen zijn gekomen kun je in de ArcheoHotspot, maar ook op verschillende plekken in het museum zoals bij het opgravingsterrein in het Oertijdpark, uitvinden.

Bezoek de ArcheoHotspot

Bezoek de ArcheoHotspot in het kenniscentrum van het Hunebedcentrum. Je stapt het kantoor binnen van archeologen die midden in de uitwerking zitten van een archeologisch onderzoek dat heeft plaatsgevonden bij de woonwijk Daalkampen in Borger. Ontdek hoe archeologen onderzoek doen en help mee door zelf ook informatie te verzamelen in de ruimte zodat de archeologen het onderzoek kunnen afronden.

ArcheoHotspot activiteiten

Op sommige dagen zijn er vrijwilligers die activiteiten begeleiden. Dit vind je terug in de activiteitenkalender van het Hunebedcentrum. De ArcheoHotspot is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het Hunebedcentrum. Kijk op de website voor de meest actuele openingstijden.

Archeologie spreekuur

Het Hunebedcentrum is ook een PAN-locatie, je kunt op bepaalde momenten een afspraak maken om je vondsten door archeologen te laten bekijken. Zij onderzoeken en registreren de vondst, daardoor wordt de waardevolle archeologische informatie beschikbaar voor onderzoek. De locatie van jouw vondst wordt niet beschikbaar gemaakt, daarnaast kun je na afloop jouw vondst gewoon weer mee naar huis nemen. Tijdens de registratie wordt de vondst gefotografeerd en opgenomen in het de Database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Inzage krijgen in je eigen vondsten in de Pan-database is mogelijk.  De data van het archeologie spreekuur (er is een apart stenen en fossielenspreekuur) vind je in de activiteitenkalender van het Hunebedcentrum.

Digitale ArcheoHotspot

Onze ArcheoHotspot gaat ook digitaal verder met verschillende online-initiatieven. Meer lezen over archeologie en hoe een archeoloog te werk gaat? Bekijk dan onze ArcheoHotspot rubriek op hunebednieuwscafe.nl. Je kunt ook luisteren naar verhalen van verschillende archeologen. Hier vind je verschillende podcasts over archeologie en verwante onderwerpen.

Contactpersonen

Archeoloog & communicatie

Riemke Scharff

Met dank aan